Hackathon Lelystad

De Hackathon

Op 8 februari wordt de “Hackathon Lelystad (Airport) verdient een beter plan!’ georganiseerd. We gaan met de volgende onderwerpen aan de slag:

  • Duurzame voedselproductie
  • Station HSL/Hyperloop
  • Natuurontwikkeling
  • Divers wonen
  • Groene recreatie
  • (Waterstof) energiecentrale

Het perceel  is 275 hectare groot (ter vergelijk in 275 hectare passen 550 voetbalvelden)

Locatie

De Hackathon vindt plaats in Utrecht bij Anne Online Vergaderen vlakbij Utrecht CS.

Programma

Het programma start om 10.30 met kennismaking met de andere deelnemers. Om 13.00 uur start Hackathon. Klik hier voor meer informatie.

Veelgestelde vragen

Wie kunnen er meedoen aan de hackathon?

Iedereen is van harte welkom! Jong, oud, studenten, ontwerpers, geïnteresseerden uit de rest van Nederland, belanghebbenden uit de buurt, inhoudelijk deskundigen op het gebied van duurzaamheid. Er is geen specifieke kennis of ervaring nodig om mee te kunnen doen. Tijdens de hackathon zijn er coaches aanwezig die de verschillende teams zullen ondersteunen.

Wat is een hackathon?

Een hackathon is een activiteit waarin in kleine groepjes creatieve of innovatieve oplossingen voor een onderwerp worden bedacht en uitgewerkt. Door een diverse samenstelling  van de teams wordt een onderwerp van alle kanten belicht en is de kans op goede en nieuwe oplossingen vergroot. Meestal start een hackathon met gezamelijke aftrap. Vervolgens gaan de teams aan de slag met de uitwerking en een korte pitch. Tenslotte worden de pitches gepresenteerd en wordt een winnaar gekozen.

Ik heb nog geen team, kan ik me toch inschrijven?

Ja, je kan je inschrijven met een team of als individu. In de ochtend is er tijd georganiseerd voor kennismaking en het vormen van teams. Mensen kunnen zich aansluiten bij bestaande teams of een heel nieuw team vormen.

Mag ik mijn eigen onderwerp toevoegen?

De onderwerpen van de hackathon zijn breed ingezet. De teams kunnen zelf kiezen of ze 1 of meer onderwerpen uitwerken, het perceel is groot genoeg voor een combinatie van oplossingen. Dit geeft ook de mogelijkheid om uw eigen ideeen in te brengen tijdens de hackathon. We faciliteren een creatief proces, waarbij eigen inbreng zeer welkom is.

Moet ik politiek actief zijn om mee te doen?

Nee dat hoeft niet. Iedereen mag meedoen aan de hackathon. De bedoeling is om  een beter plan uit de samenleving aan te dragen. Dat betekent dat zowel mensen die politiek actief zijn, als belanghebbenden (bv inwoners op de vliegroutes, werknemers van Airport Lelystad), geïnteresseerden en technisch/inhoudelijk deskundigen samenwerken om tot een goede oplossing te komen.